Jednoduchý recept

Mozeček z vařeného květáku

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mozeček z vařeného květáku 5 1
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30039

Ingredience

30 g Cibule
200 g Květák
1 polévková lžíce Mléko čerstve polotučné
20 g Olej rostlinný
1 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 689kJ
2% Sacharidy 7 g
18% Tuky 13 g
15% Sodík 304 mg
11% Bílkoviny 6 g

Mozeček z vařeného květáku postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat. Cibuli drobně pokrájíme. Vejce rozšleháme s 1 lžící mléka, pažitku drobně posekáme.

2

Cibuli osmažíme na oleji, vsypeme květák, osolíme, opepříme, zalijeme vejcem a za stálého míchání necháme vejce usmažit. Hotový mozeček zdobíme pažitkou.

Poznámka

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Mozeček z vařeného květáku
Tomuto receptu dávám palec nahoru.sunglasses Mozeček se dobře připravuje v pánvi wok, místo oleje se může vyškvařit trochu uzené slaniny, pokud ji má někdo rád. Květák jsem nahrubo nasekala.Pro větší jedlíky bych množství malinko navýšila. Mimo sezónu připravuji z zmraženého květáku. sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept