Dušený marinovaný květák

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, opláchneme, rozebereme a naložíme na 2 hodiny do marinády. Marinádu smícháme z drobně posekané cibule (60 g), česneku utřeného se špetkou soli, bílého jogurtu a špetky mletého zázvoru.
  • 2
    V hlubším rendlíku rozpálíme olej, do něj vložíme růžičky marinovaného květáku, ze všech stran lehce orestujeme, poté zalijeme marinádou, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je květák měkký. V závěru můžeme dochutit kari kořením a špetkou soli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.