Dušená mrkev s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30045 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
2 špetka | Podravka |
2 špetka | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 324,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Podravka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená mrkev s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a kořenovou petržel očistíme, opláchneme a nakrájíme na hrubší kolečka, cibuli drobně pokrájíme. |
2 | Cibuli zpěníme na oleji, vsypeme mrkev s petrželí, chvilku restujeme, poté podlijeme polovinou vody, přidáme sůl, mletý kmín, pepř, Podravku a dusíme, dokud není zelenina téměř měkká. Voda by se měla zcela vydusit. |
3 | Zeleninu zaprášíme moukou, chvilku restujeme, poté zalijeme druhou polovinou vody a dodusíme. |
Poznámka
Jako přílohu volíme vařené brambory.