Zámečníci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zámečníci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 3009 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
1 ks | Citrony |
80 g | Čokoláda hořká |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
30 g | Mandle |
1 špetka | Skořice mletá |
400 g | Švestky sušené |
100 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 25,4mg |
Draslík | 933,4mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 56,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,8mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Skořice mletá, Švestky sušené, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Zámečníci postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky namočíme přes noc do vody. Dáme okapat, vypeckujeme a místo pecek vložíme do švestek oloupanou mandli. |
2 | Švestky namočíme do citronové šťávy se skořicí. Potom je máčíme v těstě a rychle smažíme na horkém tuku dozlatohněda. Dáme okapat. |
3 | Ještě teplé švestky obalíme ve strouhané čokoládě s cukrem. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Mléčné těsto připravíme podle receptu \\"Mléčné těsto\\" Množství 0,5 litru.