Kaše s tresčího filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše s tresčího filé
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 30090 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1000 g | Filé z aljašské tresky |
100 ml | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 115,0mg |
Draslík | 16,7mg |
Vláknina | 255,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 187,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kaše s tresčího filé postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme, osušíme a jemně umeleme. |
2 | Do hrnce vložíme prolisovaný česnek, umleté rybí maso a zvolna zahříváme. Po lžících přiléváme ohřátý olej a ohřáté mléko, až vznikne bílá kaše. Podle chuti opepříme a přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Kaši zahřejeme k bodu varu a ihned odstavíme z plotny. |
3 | Podáváme s osmaženými topinkami. Kaši můžeme podávat i studenou a jako přílohu zvolíme bramborový salát. |