Sladkokyselý kapr s hrozinkami a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselý kapr s hrozinkami a mandlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30098 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Hrozinky |
1000 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
15 polévková lžíce | Olej rostlinný |
8 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 988,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Kapr obecný, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sladkokyselý kapr s hrozinkami a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulky a necháme je zezlátnout. Přisypeme hladkou mouku a cukr, přilijeme vodu, ocet, znovu přidáme 1 lžíci cukru a nakonec vsypeme hrozinky s mandlemi. Přivedeme k varu a podle chuti osolíme. Do základu vložíme očištěné a omyté porce kapra a velmi zvolna vaříme, dokud rybí maso nezměkne. |
2 | Porce kapra urovnáme do servírovací mísy a přelijeme obsahem pánve. |
3 | Pokrm podáváme studený s bílým pečivem. |