Filé s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s hroznovým vínem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 30104 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
750 g | Filé z aljašské tresky |
250 g | Hroznové víno |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 144,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hroznové víno, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Plátky filé omyjeme, stočíme a upevníme špejlí nebo párátky. Osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme polovinu másla a přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, připravené filé a přilijeme víno. |
2 | Z alobalu vystřihneme kolečka, aby zakryla plátky. Střed koleček propíchneme, alobal potřeme olejem a namaštěnou stranou dolů přikryjeme plátky filé. Pod pokličkou velmi zvolna vaříme 10 minut. Potom alobal odstraníme a filé vložíme do zapékací mísy. |
3 | Vývar v pánvi svaříme na 1/3 objemu, přidáme zbylé máslo, promíchané s moukou a přilijeme mléko. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. |
4 | Filé v míse obložíme omytým hroznovým vínem a vše přelijeme omáčkou. |
5 | Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem. |