Karmelitánské filé v rajčatech
50 min.
Ingredience
- 1000gramůFilé z aljašské tresky
 - 8kusůRajčata
 - 90gramůMáslo čerstvé
 - 2kusyVejce slepičí
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 1lžičkaSůl
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 125mililitrůVývar rybí
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé zvolna povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme a jemně umeleme. Přidáme 40 g másla, 2 vejce, 1 lžíci citronové šťávy a vše dobře promícháme. Podle chuti osolíme.
 - 2Omytá rajčata na vršku seřízneme a dužinu vydlabeme. Rajčata naplníme připravenou směsí a urovnáme do pekáče vymaštěného kouskem másla. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.
 - 3Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a necháme povařit. Nakonec do omáčky zašleháme žloutky, ochutíme ji citronovou šťávou a přisolíme.
 - 4Plněná rajčata podáváme zalitá omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.