Karmelitánské filé v rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karmelitánské filé v rajčatech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30108 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Filé z aljašské tresky |
90 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 434,8mg |
Draslík | 465,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karmelitánské filé v rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé zvolna povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme a jemně umeleme. Přidáme 40 g másla, 2 vejce, 1 lžíci citronové šťávy a vše dobře promícháme. Podle chuti osolíme. |
2 | Omytá rajčata na vršku seřízneme a dužinu vydlabeme. Rajčata naplníme připravenou směsí a urovnáme do pekáče vymaštěného kouskem másla. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 15 minut. |
3 | Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a necháme povařit. Nakonec do omáčky zašleháme žloutky, ochutíme ji citronovou šťávou a přisolíme. |
4 | Plněná rajčata podáváme zalitá omáčkou. |