Husté želé z ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husté želé z ovoce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30120 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
74% Kalorie 1,452 kcal
Kilojoule 6 073kJ
103% Sacharidy 372 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 11 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 372g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrušky, Jablka, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.

Husté želé z ovoce postup přípravy receptu:
1 | V mixéru důkladně rozmixujeme hrušky a jablka zbavené jádřinců. Vložíme do mísy a smícháme s cukrem a octem. Směs uložíme do chladničky na 1 den. V hrnci směs přivedeme do varu a dusíme zhruba 8 minut. |
2 | Zavařovací sklenice plníme směsí, zavíčkujeme a zavaříme. |