Zapékané jehněčí vnitřnosti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané jehněčí vnitřnosti
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30150 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
80 ml | Citronová šťáva |
800 g | Jehněčí vnitřnosti |
50 g | Máslo bylinkové |
1 dl | Olej olivový |
10 g | Oregano čerstvé |
9 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 530,7mg |
Draslík | 27,6mg |
Vláknina | 233,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Olej olivový, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jehněčí vnitřnosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékané jehněčí vnitřnosti postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí vnitřnosti dobře propláchneme a vhodíme na 5 minut do hrnce s vroucí vodou. Vnitřnosti zcedíme, necháme okapat a vystydnout, poté je pokrájíme na malé kousky. Vložíme do mísy, přidáme sůl, citronovou šťávu, oregano i bobkový list, mísu zakryjeme a necháme v lednici odležet do druhého dne. Pekáček vymažeme bylinkovým máslem, naskládáme do něj odleželé vnitřnosti, dosolíme, zalijeme zbytkem citronové šťávy, polijeme olivovým olejem a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Asi po 10ti minutách zalijeme trochou vody, pečeme dalších 20 minut, až se na povrchu vytvoří kůrka. Podáváme s pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Musíme vyzkoušet