Recept

Zapékané jehněčí vnitřnosti

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 30150

Ingredience

2 ks Bobkový list
80 ml Citronová šťáva
800 g Jehněčí vnitřnosti
50 g Máslo bylinkové
1 dl Olej olivový
10 g Oregano čerstvé
9 g Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 047kJ
1% Sacharidy 2 g
20% Tuky 15 g
50% Sodík 995 mg
50% Bílkoviny 28 g

Zapékané jehněčí vnitřnosti postup přípravy receptu:

1

Jehněčí vnitřnosti dobře propláchneme a vhodíme na 5 minut do hrnce s vroucí vodou. Vnitřnosti zcedíme, necháme okapat a vystydnout, poté je pokrájíme na malé kousky. Vložíme do mísy, přidáme sůl, citronovou šťávu, oregano i bobkový list, mísu zakryjeme a necháme v lednici odležet do druhého dne. Pekáček vymažeme bylinkovým máslem, naskládáme do něj odleželé vnitřnosti, dosolíme, zalijeme zbytkem citronové šťávy, polijeme olivovým olejem a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Asi po 10ti minutách zalijeme trochou vody, pečeme dalších 20 minut, až se na povrchu vytvoří kůrka. Podáváme s pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept