Jednoduchý recept

Zavařený česnek

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zavařený česnek 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30151

Ingredience

1 g Bobkový list
5 g Chilli paprička
80 g Cukr krupice
2 g Hřebíček
1 dl Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej stolní
2 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
0,5 l Víno bílé
5 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 372kJ
10% Sacharidy 36 g
9% Tuky 7 g
14% Sodík 271 mg
2% Bílkoviny 1 g

Zavařený česnek postup přípravy receptu:

1

Nejprve očistíme česnek. V hrnci smícháme česnek, víno, ocet, cukr, sůl, chilli papričky, rozmarýn, tymián, hřebíček, pepř a bobkový list. Vše povaříme zhruba 5 minut.

2

Lák necháme 12 hodin stát a poté znovu povaříme asi 5 minut.

3

Necháme vychladit a sklenice plníme, do každé nalijeme olej a důkladně uzavřeme.

4

Skladujeme v chladničce.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept