Rajčatový salát s jablky a jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s jablky a jogurtem
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30152 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
25 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Jablka |
100 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 374,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatový salát s jablky a jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Jablka zbavíme jádřinců a spolu s rajčaty nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a petrželovou nať nakrájíme nadrobno a smícháme s jogurtem. |
2 | V míse smícháme rajčata s jablky, osolíme je, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme jogurtem. Pod fólií necháme v lednici vychladit. |