Zavařené ředkvičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 6 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařené ředkvičky
Celkový čas: | 6 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30156 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 582,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Zavařené ředkvičky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme ředkvičky. |
2 | V hrnci povaříme vodu, deko a sůl s trochou cukru. |
3 | Do zavařovacích sklenic klademe ředkvičky a vrchovatě zalijeme připraveným horkým lákem. |
4 | Sklenice důkladně uzavřeme. |
5 | Zavaříme dle běžného postupu a zavařené ředkvičky skladujeme v tmavé a chladné místnosti. |