Jednoduchý recept

Zavařené houby v láku

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zavařené houby v láku 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30165
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 g Bobkový list
1 ks Cibule
35 g Cukr krupice
1 ks Deko
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 kg Houby černé
1 g Jalovec
5 g Křen
1 ks Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
0,3 l Ocet kvasný lihový
2 g Pepř černý celý
2 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 469kJ
6% Sacharidy 20 g
116% Tuky 87 g
21% Sodík 410 mg
49% Bílkoviny 28 g

Zavařené houby v láku postup přípravy receptu:

1

Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě.

2

Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem.

3

Mezitím v hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, deko a sůl.

4

Po dvou minutách lák odstavíme.

5

Zavařovací sklenice naplníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, křenem, hořčičným semínkem, cibulí a mrkví.

6

Poté naplníme vychlazenými houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem.

7

Poté stačí sklenice důkladně uzavřít a běžným způsobem jej zavařit.

8

Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.

Komentáře a hodnocení

 
hromadova.libuse@seznam.cz
Zavařené houby v láku
Dostala jsem 2 sklenice zavařených hub Shiitake v sladkokyselém nálevu od fa MIKADO,nevím však ,co z toho uvařit.jsou takové slizké.můžu je uplatnit v české kuchyni?původně jsem si myslela,že z nich udělám klasickou kulajdu nebo smetanovou omáčku či pod maso.bojím se ale,že těmito naloženými houbami celé klasicky české jídlo zkazím.poraďte prosím,kdo máte zkušenosti se zavařenými houbami Shiitake. Nenašla jsem žádný recept.děkuji

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept