Bujon s medem a krevetovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bujon s medem a krevetovými knedlíčky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 30187 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
humrové knedlíčky | |
---|---|
200 g | Krevety tygří - loupané |
2 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Humrový bujon [30179] | |
200 g | Celer řapíkatý |
700 g | Humr |
200 g | Kedlubna |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
6 ks | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Máslo |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
300 g | Paprika červená |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Bujon s medem a krevetovými knedlíčky | |
1 polévková lžíce | Asijská omáčka |
3 polévková lžíce | Hořčice |
250 g | Jogurt bílý smetanový |
3 polévková lžíce | Med včelí |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 896,9mg |
Draslík | 499,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 67,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno rýžové čínské, Celer řapíkatý, Humr, Kedlubna, Kmín celý, Nové koření celé, Paprika červená, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Med včelí, Řeřicha, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mouka kukuřičná, Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Protlak rajčatový, Asijská omáčka, Hořčice, Jogurt bílý smetanový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bujon s medem a krevetovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si přivedeme k varu 1 litr humřího bujonu. |
2 | V míse si smícháme 3 lžíce medu s 3 lžícemi kremžské hořčice. Pak vmícháme 250 g smetanového jogurtu a 1 lžíci asijské omáčky a pomalu medovou směs vmícháme do bujonu. |
3 | Připravíme si humrové knedlíčky: V druhé míse si rozmačkáme uvařené krevety z humrového bujonu (200g). Přidáme k nim vyšlehaný bílek, 2 lžičky kukuřičné mouky, špetku soli a 3 lžíce rýžového vína. Směs dobře vymícháme a vytvarujeme knedlíčky a podle dochutíme solí a pepřem. |
4 | Medový bujon podle chuti dosolíme a porce podáváme posypané omytou, drobně pokrájenou řeřichou. |
5 | Humrový bujon [30179]: |
6 | Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme. |
7 | Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky. |
8 | V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1,5 litru vody a 0,5 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 0,5 lžičky kmínu a 2 lžíce rajského protlaku a 1,5 lžíce soli a vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut. |
9 | Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut. |
10 | Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem. |