Recept

Vánoční polévka s krutony z housky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 30203

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
180 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1500 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
120 g Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
150 g Máslo čerstvé
4 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 770kJ
10% Sacharidy 36 g
48% Tuky 36 g
15% Sodík 307 mg
90% Bílkoviny 51 g

Vánoční polévka s krutony z housky postup přípravy receptu:

1

Rybí hlavu, ocasní porci kapra a vnitřnosti očistíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.

2

S kořením zhruba dvacet minutu vaříme hlavu a ocasní porci kapra a rozdrcený česnek. Poté přecedíme a v části vývaru uvaříme vnitřnosti.

3

Kořenovou zeleninu usmažíme na 50 gramech másla a odložíme.

4

Na dalších 50 gramech másla ve větším silnostěnném hrnci smažíme jíšku z mouky, zalijeme po částech vývarem, dobře rozšleháme a dvacet minut povaříme. Poté přidáme obrané rybí maso, pokrájené vnitřnosti, zeleninu, muškátový oříšek a sůl. Prohřejeme s celerovou natí, odstavíme a vsypeme posekanou petrželovou nať.

5

Zvlášť usmažíme krutony na zbylém másle. Můžeme z pečiva vykrajovat vánoční motivy.

6

Krutony servírujeme k rybí polévce na zvláštní misce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept