Recept

Smetanová polévka z kapra

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 30204

Ingredience

0,5 kostka Bujón slepičí
2 krajíc Chléb konzumní
500 g Kapr obecný
300 ml Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový květ
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej rostlinný
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 405kJ
7% Sacharidy 25 g
55% Tuky 41 g
11% Sodík 212 mg
44% Bílkoviny 25 g

Smetanová polévka z kapra postup přípravy receptu:

1

Na pánvi na rozehřátém másle s 2 lžícemi oleje na mírném plameni smažíme oprané porce kapra. V hlubším silnostěnném hrnci si připravíme světlou jíšku z mouky a oleje. Do hotové jíšky zašleháme mléko a nejméně čtvrt hodiny vaříme za občasného míchání. Současně zvlášť uvaříme mraženou zeleninu s bujónem. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky a pečlivě rozmixujeme dohladka. Do směsi vlijeme smetanu, muškátový květ, sůl a dobře promícháme.

2

Do hotové polévky vložíme pečlivě obrané a pokrájené maso z kapra a polévku prohřejeme.

3

Zvlášť si připravíme krutony na oleji. Můžeme z pečiva vykrajovat vánoční motivy. Krutony servírujeme k rybí polévce na zvláštní misce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept