Smetanová polévka z kapra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová polévka z kapra
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30204 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 kostka | Bujón slepičí |
2 krajíc | Chléb konzumní |
500 g | Kapr obecný |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Muškátový květ |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60,6mg |
---|---|
Cholesterol | 141,4mg |
Draslík | 333,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 31,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 387,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Muškátový květ, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón slepičí, Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smetanová polévka z kapra postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi na rozehřátém másle s 2 lžícemi oleje na mírném plameni smažíme oprané porce kapra. V hlubším silnostěnném hrnci si připravíme světlou jíšku z mouky a oleje. Do hotové jíšky zašleháme mléko a nejméně čtvrt hodiny vaříme za občasného míchání. Současně zvlášť uvaříme mraženou zeleninu s bujónem. Když je zelenina měkká, vlijeme ji i s vývarem do jíšky a pečlivě rozmixujeme dohladka. Do směsi vlijeme smetanu, muškátový květ, sůl a dobře promícháme. |
2 | Do hotové polévky vložíme pečlivě obrané a pokrájené maso z kapra a polévku prohřejeme. |
3 | Zvlášť si připravíme krutony na oleji. Můžeme z pečiva vykrajovat vánoční motivy. Krutony servírujeme k rybí polévce na zvláštní misce. |