Netradiční polévka z kapra s kečupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Netradiční polévka z kapra s kečupem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30206 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Kapr obecný |
4 polévková lžíce | Kečup |
4 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 346,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kapr obecný, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Netradiční polévka z kapra s kečupem postup přípravy receptu:
1 | Kapra i s hlavou očistíme, cibuli nakrájíme na kolečka a vaříme v osolené vodě asi dvacet minut na mírném plameni i s kořením. Poté vývar přecedíme a vmícháme do něj smetanu s rozšlehanými žloutky a kečup. V polévce chvilku prohřejeme pečlivě obrané a nakrájené maso a dochutíme drobně posekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s krutony z bílého pečiva.