Recept

Humrový bujon s krabím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30211

Ingredience

Humrový bujon [30179]
200 g Celer řapíkatý
700 g Humr
200 g Kedlubna
0,5 kávová lžička Kmín celý
6 ks Krevety tygří - loupané
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo
5 ks Nové koření celé
300 g Paprika červená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé
Humrový bujon s krabím masem
1 špetka Chilli koření mleté
4 polévková lžíce Dolin - Vermouth
1 polévková lžíce Kapary
200 g Krabí maso mražené
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
2 polévková lžíce Paprikový protlak
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 853 kcal
Kilojoule 3 568kJ
11% Sacharidy 41 g
151% Tuky 113 g
77% Sodík 2 g
347% Bílkoviny 195 g

Humrový bujon s krabím masem postup přípravy receptu:

1

V misce si smícháme 2 lžíce paprikového a 3 lžíce rajčatového protlaku spolu s 1 lžičkou omáčky Sambal Oelek.

2

Do mísy dáme 100 g měkkého másla, které vymícháme do pěny se 4 lžícemi Dolin-Vermouth. 1 lžíci nakládaných kaparů scedíme, necháme okapat a přimícháme je do máslové pěny.

3

V hrnci přivedeme k varu 1 litr humrového bujonu, vmícháme máslovou pěnu, pak přimícháme protlakovou směs, přidáme 200 g krabího masa, promícháme a pomalu vaříme 5 minut.

4

Dochutíme solí, špetkou chilli a podáváme.

5

Humrový bujon [30179]:

6

Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme.

7

Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky.

8

V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1,5 litru vody a 0,5 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 0,5 lžičky kmínu a 2 lžíce rajského protlaku a 1,5 lžíce soli a vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut.

9

Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut.

10

Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem.

Poznámka

Pravé kraby koupíte: http://www.cerstveryby.cz/Morske-plody/korysi/ Místo pravých krabů můžete použít tyčinky Surimi, pokrájené vaříme 3 - 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept