Jednoduchý recept

Polévka jehněčí s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30222

Ingredience

150 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Ocet rýžový
2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
1 ks Pórek
50 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
8,5 dl Vývar jehněčí
1 stroužek Česnek
1 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 452kJ
9% Sacharidy 34 g
17% Tuky 13 g
16% Sodík 311 mg
41% Bílkoviny 23 g

Polévka jehněčí s rýží postup přípravy receptu:

1

Z jehněčího masa odstraníme lůj a nakrájíme maso na tenké proužky. Dáme stranou na další použití.

2

Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu, přidáme rýži. Když se voda začne znovu vařit, zamícháme, zmírníme plamen a vaříme 15 minut, dokud nebude rýže měkká.

3

Rýži přecedíme a opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme stranou na později.

4

Mezitím v jiném hrnci přivedeme k varu jehněčí vývar. Přidáme proužky jehněčího, česnek, pórek, rýžový vinný ocet a sójovou omáčku. Zakryjeme hrnec pokličkou, zmírníme oheň a 10 minut vaříme, dokud nebude jehněčí maso měkké.

5

Přidáme rýži, plátky žampionů a 3 minuty povaříme. Můžeme podávat.

Poznámka

Pórek, česnek a žampiony pokrájíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept