Jednoduchý recept

Polévka z kapra na maďarský způsob

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 30240
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 ks Brambory
1 ks Cibule
800 g Kapr obecný
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
3 ks Rajčata
200 ml Smetana jihočeská zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 878kJ
4% Sacharidy 16 g
33% Tuky 25 g
16% Sodík 318 mg
71% Bílkoviny 40 g

Polévka z kapra na maďarský způsob postup přípravy receptu:

1

Půlku kapra i hlavu očistíme, cibuli nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Na oleji s máslem osmažíme cibuli, poté k ní rychle přimícháme obě papriky a odstavíme.

3

Zeleninu vložíme do většího hrnce s vodou, osolíme, přilijeme cibuli s paprikou a vaříme zhruba deset minut, poté přidáme kapra a vaříme, dokud není maso měkké, tedy asi patnáct minut. Poté maso z polévky vyjmeme, do vývaru přidáme brambory a vaříme, až jsou brambory měkké. Do hotové polévky vložíme pečlivě obrané maso, nekrájíme. Maso necháme chvíli prohřát.

4

Polévku podáváme s kysanou smetanou, kterou servírujeme přímo na talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept