Polévka z kapra na maďarský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kapra na maďarský způsob
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30240 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
800 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
3 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 821,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kapr obecný, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Smetana jihočeská zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kapra na maďarský způsob postup přípravy receptu:
1 | Půlku kapra i hlavu očistíme, cibuli nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na oleji s máslem osmažíme cibuli, poté k ní rychle přimícháme obě papriky a odstavíme. |
3 | Zeleninu vložíme do většího hrnce s vodou, osolíme, přilijeme cibuli s paprikou a vaříme zhruba deset minut, poté přidáme kapra a vaříme, dokud není maso měkké, tedy asi patnáct minut. Poté maso z polévky vyjmeme, do vývaru přidáme brambory a vaříme, až jsou brambory měkké. Do hotové polévky vložíme pečlivě obrané maso, nekrájíme. Maso necháme chvíli prohřát. |
4 | Polévku podáváme s kysanou smetanou, kterou servírujeme přímo na talíře. |