Recept

Jehněčí kotletky přelité rajčatovým sosem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30254

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
1,8 kg Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pesto rajčatové
225 g Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,049 kcal
Kilojoule 4 387kJ
3% Sacharidy 10 g
97% Tuky 73 g
25% Sodík 504 mg
149% Bílkoviny 84 g

Jehněčí kotletky přelité rajčatovým sosem postup přípravy receptu:

1

Jako první si troubu nastavíme na grilování, a to na střední stupeň výhřevnosti. Do hrníčku dáme olej, česnek a bazalku, tyto přísady spolu promícháme. Když to máme hotové, pomocí mašlovačky tuto směsku rozetřeme na vedle dobře naklepané kotletky a vložíme na grilovací mřížku tak, aby se mohly zhruba 4-5 minut z obou stran grilovat. Grilovat můžeme do zlatova, abychom měli jistotu, že už jsou právě kotletky hotové.

2

Zatímco se nám kotletky grilují, připravíme omáčku: v malé mističce promícháme olej, med, hořčici, rajčata a bazalku. Přidáme trošku koření. Vzniklou omáčkou přelijeme právě vytažené ugrilované kotletky z trouby.

3

Grilované jehněčí kotlety znamenitě chutnají i samotné, ale rajčatová salsa z nich udělá to pravé jídlo. Můžeme je podávat také s novými brambory a zeleným salátem. Cibulka na salsu má být malá, nejlépe červená a nakrájená najemno. S bazalkou je to stejné jako s cibulkou. Rovněž nakrájet najemno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept