Jehněčí kotletky přelité rajčatovým sosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotletky přelité rajčatovým sosem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30254 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
1,8 kg | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pesto rajčatové |
225 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 297,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Cibule, Jehněčí kotlety, Med včelí, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pesto rajčatové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí kotletky přelité rajčatovým sosem postup přípravy receptu:
1 | Jako první si troubu nastavíme na grilování, a to na střední stupeň výhřevnosti. Do hrníčku dáme olej, česnek a bazalku, tyto přísady spolu promícháme. Když to máme hotové, pomocí mašlovačky tuto směsku rozetřeme na vedle dobře naklepané kotletky a vložíme na grilovací mřížku tak, aby se mohly zhruba 4-5 minut z obou stran grilovat. Grilovat můžeme do zlatova, abychom měli jistotu, že už jsou právě kotletky hotové. |
2 | Zatímco se nám kotletky grilují, připravíme omáčku: v malé mističce promícháme olej, med, hořčici, rajčata a bazalku. Přidáme trošku koření. Vzniklou omáčkou přelijeme právě vytažené ugrilované kotletky z trouby. |
3 | Grilované jehněčí kotlety znamenitě chutnají i samotné, ale rajčatová salsa z nich udělá to pravé jídlo. Můžeme je podávat také s novými brambory a zeleným salátem. Cibulka na salsu má být malá, nejlépe červená a nakrájená najemno. S bazalkou je to stejné jako s cibulkou. Rovněž nakrájet najemno. |