Koláč se špenátem - švýcarský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se špenátem - švýcarský
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 30259 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
10 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Omáčka sojová světlá |
400 g | Špenátový protlak mražený |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 329,3mg |
Draslík | 742,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Droždí, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Omáčka sojová světlá, Špenátový protlak mražený, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se špenátem - švýcarský postup přípravy receptu:
1 | Nakynuté těsto rozválíme a dáme do kulaté koláčové formy (vymazané a vysypané - nebo vyložené pečícím papírem). |
2 | Rozmrazený špenát rozehřejeme na jemně nakrájené cibuli (kterou jsme nechali lehce zesklovatět) a smícháme jej se strouhankou a 1 rozkvedlaným vejcem. Vše osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, směs navrstvíme na těsto a na ni rozložíme plátky slaniny. Nakonec vše zalijeme instantní bílou omáčkou a necháme zapéct v předehřáté troubě asi 40-45 minut na cca 175 stupňů Celsia. |
3 | Podáváme horké, ozdobené plátky natvrdo vařených vajec nebo posypané strouhaným sýrem. |
Poznámka
Kynuté těsto: droždí rozdrobíme do vlažného mléka a se špetkou cukru necháme v teple vzejít. Mouku osolenou špetkou soli vysypeme do mísy, přidáme rozehřátý tuk a vzešlé droždí. Vypracujeme hladké těsto, až se tvoří puchýře. Toto těsto pak necháme v teple vykynout lehce přikryté utěrkou.