Recept

Koláč se špenátem - švýcarský

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30259

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 ks Cibule
10 g Droždí
0,3 l Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
200 ml Omáčka sojová světlá
100 g Strouhanka
200 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
400 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,141 kcal
Kilojoule 4 773kJ
34% Sacharidy 123 g
72% Tuky 54 g
170% Sodík 3 g
93% Bílkoviny 52 g

Koláč se špenátem - švýcarský postup přípravy receptu:

1

Nakynuté těsto rozválíme a dáme do kulaté koláčové formy (vymazané a vysypané - nebo vyložené pečícím papírem).

2

Rozmrazený špenát rozehřejeme na jemně nakrájené cibuli (kterou jsme nechali lehce zesklovatět) a smícháme jej se strouhankou a 1 rozkvedlaným vejcem. Vše osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, směs navrstvíme na těsto a na ni rozložíme plátky slaniny. Nakonec vše zalijeme instantní bílou omáčkou a necháme zapéct v předehřáté troubě asi 40-45 minut na cca 175 stupňů Celsia.

3

Podáváme horké, ozdobené plátky natvrdo vařených vajec nebo posypané strouhaným sýrem.

Poznámka

Kynuté těsto: droždí rozdrobíme do vlažného mléka a se špetkou cukru necháme v teple vzejít. Mouku osolenou špetkou soli vysypeme do mísy, přidáme rozehřátý tuk a vzešlé droždí. Vypracujeme hladké těsto, až se tvoří puchýře. Toto těsto pak necháme v teple vykynout lehce přikryté utěrkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept