Recept

Zeleninový bujon s koriandrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30262

Ingredience

Zeleninový bujon [30258]
2 ks Bobkový list
250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 kávová lžička Libeček
100 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Petržel kořen
250 g Pórek
2 polévková lžíce Sůl mořská
200 g Tuřín
1 l Voda pitná
0,5 l Víno růžové
Zeleninový bujon s koriandrem
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 731kJ
13% Sacharidy 46 g
96% Tuky 72 g
121% Sodík 2 g
13% Bílkoviny 7 g

Zeleninový bujon s koriandrem postup přípravy receptu:

1

Dva omyté svazky koriandru (2 lžíce) svážeme a vložíme do vařícího zeleninového bujonu. Při mírné teplotě vaříme 15 minut.

2

Pak bujon znovu scedíme a pro pikantnost dochutíme čerstvě pomletým pepřem, solí a podáváme.

3

Zeleninový bujon [30258]:

4

Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

5

V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

6

Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

7

svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

8

Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

9

Případně dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept