Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 30293

Ingredience

50 g Citronová kůra
200 g Jogurt bílý
600 g Kuřecí stehna
1 dl Limetková šťáva
1 dl Med včelí
50 g Máta
60 ml Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
200 g Salát hlávkový
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 536kJ
6% Sacharidy 21 g
31% Tuky 23 g
24% Sodík 486 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kuře s mátou a medem postup přípravy receptu:

1

Ve větší nekovové míse smícháme nasekanou mátu, med, olej a limetkovou šťávu, osolíme, opepříme. Řízky z kuřecích stehen spíchneme párátkem, aby se nerozbalovaly, a ponoříme do marinády tak, aby byly celé zakryté. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut odležet v lednici.

2

Rozpálíme grilovací pánev a maso opékáme rovnoměrně za častého potírání marinádou, aby zůstalo šťavnaté. Mezitím připravíme omáčku z jogurtu, máty a nastrouhané citronové kůry.

3

Z hotového masa vyjmeme párátka a servírujeme na salátových listech s jogurtovým dipem v misce zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept