Sýrový sendvič Muffuletta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový sendvič Muffuletta
Sýrový sendvič Muffuletta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30309 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
75 g | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
1 plátek | Chléb Pita |
0,5 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1 polévková lžíce | Kapary |
100 g | Květák |
100 g | Mortadella |
125 g | Mozzarella |
1 ks | Mrkev kořen |
0,1 l | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Olivy černé |
100 g | Olivy zelené |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
75 g | Salám Poličan |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Provolone |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 55,9mg |
Draslík | 300,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička sušená, Chléb Pita, Květák, Mozzarella, Ocet vinný, Oregano sušené, Paprika červená, Sůl, Sýr Provolone, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mortadella, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Salám Poličan mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrový sendvič Muffuletta postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a česnek oloupeme, papriku, květák a celer omyjeme a vše nakrájíme na malé kousky. V hrnci svaříme ocet s 0,5 litrem vody a lžící solí, přidáme připravenou zeleninu a krátce cca 1 min povaříme. Hrnec odstavíme a necháme cca 30 min chladnout. |
2 | Slijeme a zeleninu necháme okapat na cedníku. Smícháme ji s olivami nakrájenými na kolečka, kapary, sušeným oreganem, mletými chilli papričkami a fenyklem. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Nakonec postupně vmícháme olivový olej a necháme min. 2 hod odstát při pokojové teplotě. |
4 | Chlebovou placku rozřízneme, na spodní díl rozložíme polovinu salátu, na něj navrstvíme plátky jednotlivých sýrů a salám. Navrch dáme zbytek salátu. Přiložíme horní polovinou chlebové placky, pokapanou olejem ze salátu, stiskneme a nakrájíme na čtvrtiny. Ihned podáváme. |
Poznámka
30min chladnutí+2 hod na marinování