Pečený úhoř obložený vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený úhoř obložený vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30312 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
200 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 425,3mg |
Draslík | 605,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Citrony, Hovězí vývar základní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený úhoř obložený vejci postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného, omytého úhoře nakrájíme na dílky a osolíme. Spolu s plátky citronu napíchneme na špejli a zakapeme citronovou šťávou. Špízy pečeme na pánvi na másle za občasného polévání vývarem. |
2 | Upečeného úhoře posypeme osmaženou strouhankou a necháme asi 4 minuty zapéct ve vyhřáté troubě. |
3 | Měkké maso stáhneme ze špejlí a upravíme na nahřátou mísu. Obložíme uvařenými bramborami a natvrdo uvařenými, oloupanými a rozpůlenými vejci. |
4 | Můžeme podávat s křenem a hlávkovým salátem. |