Pstruh plněný citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh plněný citronem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
120 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1000 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 181,0mg |
Draslík | 976,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pstruh, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh plněný citronem postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a omyté pstruhy osolíme a opepříme. Každého pstruha naplníme na plátky nakrájeným, neoloupaným citronem a zašijeme nebo sepneme jehlami. |
2 | Ryby vložíme na pekáč s máslem a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení pstruhy mírně podléváme vodou. |
3 | Podáváme na salátových listech s opečenými bramborami. |