Polenta z kukuřičné krupice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polenta z kukuřičné krupice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 30328 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Kukuřičná krupice T 600 |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Sůl |
160 g | Sýr Gruyére |
2000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72,0mg |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 16,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Gruyére, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polenta z kukuřičné krupice postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí osolené vody nasypeme opatrně kukuřičnou krupici, dobře rozmícháme a na velmi mírném ohni vaříme za občasného promíchání 20 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Z polenty vytvarujeme kolečka, která smažíme na rozehřátém másle dozlatova. Rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem. |
2 | Podáváme jako přílohu k pečenému masu. |