Jednoduchý recept

Polenta z kukuřičné krupice

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Polenta z kukuřičné krupice 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 30328
Kategorie: Přílohy

Ingredience

600 g Kukuřičná krupice T 600
60 g Máslo čerstvé
20 g Sůl
160 g Sýr Gruyére
2000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 723kJ
16% Sacharidy 59 g
18% Tuky 13 g
52% Sodík 1 g
22% Bílkoviny 12 g

Polenta z kukuřičné krupice postup přípravy receptu:

1

Do vroucí osolené vody nasypeme opatrně kukuřičnou krupici, dobře rozmícháme a na velmi mírném ohni vaříme za občasného promíchání 20 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Z polenty vytvarujeme kolečka, která smažíme na rozehřátém másle dozlatova. Rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.

2

Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept