Makarony se šunkou a jazykem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony se šunkou a jazykem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 30343 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 g | Bazalka |
100 g | Hovězí uzený jazyk |
100 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Omáčka rajčatová |
2 g | Pepř černý mletý |
250 g | Špagety, Makarony |
8 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
40 g | Sýr Gruyére |
40 g | Sýr Parmezán |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 56,6mg |
Draslík | 274,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hovězí vývar základní, Omáčka rajčatová, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí uzený jazyk, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Makarony se šunkou a jazykem postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Ještě teplé těstoviny vložíme do mísy, přidáme 1 lžíci másla, oba strouhané sýry, sůl, pepř, posekanou bazalku a vše dobře promícháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky šunky a uzeného jazyka, plátky žampionů, orestujeme, podlijeme vývarem s rajčatovou omáčkou, povaříme, až se tekutina téměř odpaří a přilijeme k makaronům. |
3 | Podáváme jako samostatný chod. |