Pečený úhoř s pórkem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený úhoř s pórkem a olivami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 30346 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
50 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Olivy černé |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Pórek |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
750 g | Úhoř říční |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 228,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olivy černé, Petržel - nať, Pórek, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený úhoř s pórkem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a urovnáme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a jemně nasekaným česnekem. Přidáme vypeckované olivy a vše zalijeme bílým vínem. |
2 | Nakonec do mísy vložíme vykuchaného, z kůže staženého a omytého úhoře. Maso mírně osolíme a vše posypeme strouhankou. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu - podle tloušťky úhoře. |