Recept

Pečený úhoř s pórkem a olivami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 30346

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 hrst Olivy černé
4 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Pórek
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
750 g Úhoř říční
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 282kJ
5% Sacharidy 17 g
54% Tuky 41 g
10% Sodík 202 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pečený úhoř s pórkem a olivami postup přípravy receptu:

1

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a urovnáme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a jemně nasekaným česnekem. Přidáme vypeckované olivy a vše zalijeme bílým vínem.

2

Nakonec do mísy vložíme vykuchaného, z kůže staženého a omytého úhoře. Maso mírně osolíme a vše posypeme strouhankou.

3

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu - podle tloušťky úhoře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept