Recept

Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3039

Ingredience

300 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao - prášek
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
290 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl
600 g Třešně
4 ks Vaječný bílek slepičí
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 929kJ
9% Sacharidy 33 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 27 mg
4% Bílkoviny 2 g

Čokoládovo-třešňový pusinkový dort postup přípravy receptu:

1

Bílky s cukrem ušleháme na opravdu tuhý sníh, pomalu přimícháme škrob, kakao a jemně strouhanou čokoládu.

2

Na plech s pečícím papírem vyznačíme kruh o průměru 25 cm a nandáme na něj sníh, vytvoříme korpus s mělkým středem.

3

Pečeme v mírné troubě asi hodinu a půl. Necháme vychladnout. Střed dortu naplníme okapanými třešněmi z kompotu a ozdobíme ušlehanou smetanou, můžeme přisladit.

4

Navrch zapíchneme čerstvé třešně se stopkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept