Teplý salát s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý salát s květákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30391 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 615,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý salát s květákem postup přípravy receptu:
1 | Z obou druhů zeleniny vykrájíme malé růžičky, přičemž silné části stonku dáme stranou. Růžičky i stonky brokolice a květáku umyjeme a nasypeme do vroucí vody. Osolíme a vaříme 4-5 minut. |
2 | Slijeme, nasypeme na servírovací talíř a pokapeme octem, dokud je zelenina ještě teplá. Tento salát servírujeme teplý. |