Rozpečené rajčatové kanapky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozpečené rajčatové kanapky
Rozpečené rajčatové kanapky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30401 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
3 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 132,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rozpečené rajčatové kanapky postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na plátky a potřeme směsí oleje a drceného česneku. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut, nebo dokud nejsou opečené dozlatova. |
2 | Do mísy nasypeme nasekaná rajčata, bazalku, vše opepříme a důkladně zamícháme. Ochucenou opečenou bagetu podáváme s kořeněnými rajčaty. |