Tuňák se špagetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák se špagetami
Tuňák se špagetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30416 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Česnek |
60 g | Cibule |
60 g | Kapie |
60 g | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
500 g | Špagety, Makarony |
400 g | Tuňák v oleji |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 617,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčatová pasta, Špagety, Makarony, Tuňák v oleji, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák se špagetami postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme v pánvi olej z tuňáka a během 3-4 minut v něm necháme změknout cibulku, kapii a česnek. Přidáme rajský protlak, pastu a víno, vše vaříme další 3-4 minuty. |
2 | Do omáčky přisypeme tuňáka a za občasného míchání vaříme 4-5 minut. Špagety uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou podle návodu. |
3 | Špagety zalijeme omáčkou a vše důkladně promícháme. Ozdobíme petrželkou, olivami a drceným černým pepřem. |