Křupavé rýžovo- masové kuličky

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2953 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
284 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži zalijeme vývarem, přidáme šafrán, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme cca 25min. Poté necháme zchladnout. Mezitím smícháme máslo, nastrouhaný sýr a přidáme jedno vejce. Klobásovou náplň rozdrobíme. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Oloupanou cibuli najemno nasekáme, rozpálíme lžíci oleje a necháme ji zesklovatět. Přidáme vnitřek klobásy, vyloupaný hrášek, 2 lžíce vody, rajčatový protlak a zakryté cca 5min podusíme. Ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Hotovu rýži rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich na dlani rozmáčkneme na placičku, dáme trochu náplně, několik kostiček sýra, zabalíme a vytvarujeme kuličku.
  • 4
    V talíři rozšleháme zbylé vejce, kuličky do něj namočíme a obalíme ve strouhance. Fritovací olej mezitím rozpálíme a kuličky v něm smažíme 4-5min. Necháme okapat na papírové utěrce. Podávat můžeme horké a studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.