Recept

Křupavé rýžovo- masové kuličky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30425

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Hrášek
150 g Klobása skopová
0,3 l Masový vývar
125 g Mozzarella
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 l Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Rýže jasmínová
100 g Strouhanka
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 857 kcal
Kilojoule 3 587kJ
20% Sacharidy 71 g
69% Tuky 52 g
46% Sodík 923 mg
53% Bílkoviny 30 g

Křupavé rýžovo- masové kuličky postup přípravy receptu:

1

Rýži zalijeme vývarem, přidáme šafrán, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme cca 25min. Poté necháme zchladnout. Mezitím smícháme máslo, nastrouhaný sýr a přidáme jedno vejce. Klobásovou náplň rozdrobíme. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.

2

Oloupanou cibuli najemno nasekáme, rozpálíme lžíci oleje a necháme ji zesklovatět. Přidáme vnitřek klobásy, vyloupaný hrášek, 2 lžíce vody, rajčatový protlak a zakryté cca 5min podusíme. Ochutíme solí a pepřem.

3

Hotovu rýži rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich na dlani rozmáčkneme na placičku, dáme trochu náplně, několik kostiček sýra, zabalíme a vytvarujeme kuličku.

4

V talíři rozšleháme zbylé vejce, kuličky do něj namočíme a obalíme ve strouhance. Fritovací olej mezitím rozpálíme a kuličky v něm smažíme 4-5min. Necháme okapat na papírové utěrce. Podávat můžeme horké a studené.

Poznámka

nejvhodnější klobásou je salsicce

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept