Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 30432

Ingredience

0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
300 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
600 g Platýz - filety
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 379kJ
0% Sacharidy 2 g
102% Tuky 77 g
16% Sodík 317 mg
51% Bílkoviny 29 g

Irské rybí řízky postup přípravy receptu:

1

Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, tymiánem, solí a pepřem. Přilijeme asi 100 ml vody a vše dobře promícháme. Těstíčko má mít hustotu smetany.

2

Omyté a osušené filety namočíme v těstíčku a po okapání smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Těstíčko nabude na objemu a bude křupavé, rybí maso zůstane uvnitř šťavnaté.

3

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Řízky můžeme připravit i z jiných druhů ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept