Bílé fazole v citronové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole v citronové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30460 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Fazole |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 59,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bílé fazole v citronové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme do studené vody, necháme do druhého dne stát. |
2 | Oloupanou cibuli a 1 stroužek česneku nasekáme. K fazolím přidáme cibuli s česnekem, rajčatový protlak, pepř, vaříme doměkka. |
3 | Zbylý stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Dohladka vyšleháme, přidáme nasekanou petrželku a necháme na chladném místě. |
4 | Měkké fazole scedíme, promícháme s omáčkou. Pokrm podle chuti osolíme a před podáváním necháme v chladu. |
5 | Můžeme podávat na plátcích bílého chleba. |