Bílé fazole v citronové omáčce

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
552 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole namočíme do studené vody, necháme do druhého dne stát.
  • 2
    Oloupanou cibuli a 1 stroužek česneku nasekáme. K fazolím přidáme cibuli s česnekem, rajčatový protlak, pepř, vaříme doměkka.
  • 3
    Zbylý stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Dohladka vyšleháme, přidáme nasekanou petrželku a necháme na chladném místě.
  • 4
    Měkké fazole scedíme, promícháme s omáčkou. Pokrm podle chuti osolíme a před podáváním necháme v chladu.
  • 5
    Můžeme podávat na plátcích bílého chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.