Recept

Krémová polévka s drůbežím masem a jíškou ze sýra

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 30470

Ingredience

200 g Drůbeží maso
180 g Hrášek v mírně slaném nálevu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 ml Smetana 16% (pochoutková)
210 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
800 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 349kJ
5% Sacharidy 17 g
64% Tuky 48 g
41% Sodík 824 mg
50% Bílkoviny 28 g

Krémová polévka s drůbežím masem a jíškou ze sýra postup přípravy receptu:

1

Sýr nakrájíme na kousky, drůbeží maso uvaříme v litru vody (vývar odložíme), poté maso vykostíme a nakrájíme na kostičky, hrášek scedíme a necháme okapat, petrželku drobně nasekáme.

2

V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, k ní přidáme sýr nakrájený na kousky a pečlivě vyšleháme do krému. Ten postupně ředíme vývarem a stále šleháme. Po dvaceti minutách varu přimícháme okapaný sterilovaný hrášek, drůbeží maso, sůl a 400 ml smetany. Povaříme na mírném plameni. Poté odstavíme a vmícháme žloutek rozšlehaný se zbylou smetanou. Polévka se již nesmí vařit, aby se žloutek nesrazil. Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept