Jednoduchý recept

Avokádový sorbet zdobený tequilovou šlehačkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30478

Ingredience

4 ks Avokádo
4 polévková lžíce Citronová šťáva
4 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 hrst Meduňka
0,5 ks Okurka salátová
150 g Smetana ke šlehání 30%
12 polévková lžíce Tequila silver
1 polévková lžíce Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 149kJ
7% Sacharidy 27 g
39% Tuky 29 g
1% Sodík 18 mg
8% Bílkoviny 4 g

Avokádový sorbet zdobený tequilovou šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Vybereme zralá avokáda a oloupeme je. Oloupaná rozpůlíme a vykrojíme pecky, dužinu nakrájíme na malé kousky.

2

Polovinu salátové okurky dobře omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Pokrájené avokádo s okurkou smícháme v míse, přidáme cukr a 3 lžíce citrónové šťávy. Vše rozmixujeme na hladké pyré. Vzniklý sorbet přendáme do menší misky a dáme do mrazáku na cca 4 hodiny zmrazit.

3

Těsně před vyndáním sorbetu z mrazáku připravíme šlehačku. Smícháme smetanu s trochou tequily - podle chuti. Přidáme zbylou lžíci citrónové šťávy, ztužovač šlehačky a ušleháme hebkou šlehačku.

4

Meduňku opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Otrháme pár lístků. Z mrazáku vyndáme sorbet a lžící namáčenou v teplé vodě vykrajujeme hromádky ve tvaru lžíce.

5

Do sklenice na sekt dáme porci sorbetu, ozdobíme šlehačkou ochucenou tequilou a přidáme pár lístků meduňky.

Poznámka

240 minut na zmrazení sorbetu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept