Gruntovní čočková polévka

195 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí přední maso opláchneme, jednu cibuli oloupeme a rozpůlíme, jednu cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, čočku přebereme, dobře propláchneme a necháme ve vodě hodinu stát, brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Maso vložíme do studené vody a vaříme, dokud není zcela měkké. Když je maso poloměkké, vložíme k němu rozpůlenou cibuli a sůl. Vývar přecedíme a odložíme, uvařené maso zbavíme kostí, tuku a šlach, nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Druhou cibuli a slaninu drobně nakrájíme.
  • 3
    V mezičase uvaříme v silnostěnném hrnci čočku podle návodu na obalu, ke které v polovině varu přidáme brambory a zeleninu. Na pánvi smícháme slaninu s nakrájenou cibulí a necháme vyškvařit.
  • 4
    Do uvařené čočky vlijeme hovězí vývar, cibuli se slaninou, pepř, majoránku a podle chuti ještě sůl. Vše dobře promícháme a polévku podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.