Recept

Tamales plněný fazolemi a feferonkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30486

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Fazolové lusky zelené
2 ks Feferony
12 ks Kukuřičné listy sušené
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 205kJ
31% Sacharidy 113 g
32% Tuky 24 g
25% Sodík 499 mg
17% Bílkoviny 10 g

Tamales plněný fazolemi a feferonkami postup přípravy receptu:

1

Pro přípravu musíme mít kukuřičné listy vláčné a tak je vložíme do teplé vody a necháme přibližně 3 hodiny máčet.

2

Mezitím připravíme náplň. Do misky nasypeme kukuřičnou mouku, přidáme změklé vepřové sádlo, prášek do pečiva, lžičku soli a silný drůbeží vývar. Vše dobře promícháme a vzniklé těsto necháme cca 30 minut odpočívat.

3

Zelené fazolky zbavíme stopek, očistíme, opláchneme, necháme v cedníku okapat a nakrájíme je na malé kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Červené feferonky omyjeme, rozpůlené zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky.

4

Připravíme hrnec a v něm rozehřejeme olej. Přidáme pokrájenou cibuli, fazolky a feferonky. Vše podusíme na mírném ohni a ochutíme solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým z mlýnku.

5

Po třech hodinách vyndáme kukuřičné listy z vody a osušíme je. Každý list rozprostřeme na desku, doprostřed každého dáme 1-2 lžíce těsta. Lehce rozmáčkneme tak, aby uprostřed byl malý důlek a okraje byly zvýšené. Do důlku dáme 1-5 lžíce směsi z fazolek, cibule a feferonek. Listy opatrně srolujeme do tvaru závitků. Mírně zmáčkeme a okraje závitků založíme dovnitř, aby se nerozmotávaly.

6

Do většího hrnce dáme vařit vodu, pak zmírníme plamen a závitky tamales dusíme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu, zakryté pokličkou.

7

Tamales jsou hotové, když se těsto přestane lepit ke kukuřičným listům.

8

Vyndáme je z vody, necháme okapat a dáme na stůl.

Poznámka

180 minut na namáčení kukuřičných listů

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept