Chřestová polévka s bazalkou

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme oloupané ma čtvrtky nakrájené brambory, vývar a uvaříme do měkka.
  • 2
    Očistíme chřest, odřežeme tvrdé konce a nakrájíme ho na větší kousky.
  • 3
    Nakrájený chřest přidáme s dvěma utřenými stroužky česneku do hrnce, opět vaříme do měkka, cca 5 minut. Několik chřestových špiček vyjmeme a necháme na dozdobení.
  • 4
    Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku, osolíme, opepříme dle chuti. Chřestové špičky podélně rozpůlíme a ozdobíme jimi polévku. Dle chuti můžeme zdobit i malými kousky másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.