Brynzová polévka s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzová polévka s kysanou smetanou
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30495 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Smetana zakysaná 14% |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Brynza |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 59,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Smetana zakysaná 14%, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzová polévka s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, brynzu rozmícháme v 250 ml vody, petrželovou nať jemně nasekáme, kysanou smetanu rozšleháme s 50 ml vody a moukou. |
2 | Na másle osmažíme cibuli, přisypeme papriku, zašleháme brynzu, přilijeme zbývající vodu, ocet a provaříme. Poté vlijeme kysanou smetanu s moukou, dobře rozšleháme, přisypeme kmín, podle potřeby sůl. Na talířích zdobíme petrželovou natí. |