Jednoduchý recept

Jihočeská kulajda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (40%)
ID receptu: 30499
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 ks Brambory
1 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
250 ml Smetana zakysaná 14%
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
1,3 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 514kJ
4% Sacharidy 14 g
38% Tuky 28 g
49% Sodík 982 mg
24% Bílkoviny 14 g

Jihočeská kulajda postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, kopr posekáme nadrobno.

2

V silnostěnném hrnci dáme do poloviny vývaru vařit brambory s kmínem a solí. V hlubším rendlíku usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme zbylý vývar, provaříme, přidáme k bramborám.

3

Připravíme si ztracená vejce. Do půl litru vody vlijeme lžíci octa, když se voda vaří, ponoříme do ní syrové vejce, které jsme rozklepli na sběračce, případně na hlubší lžíci. Každé vejce vaříme maximálně čtyři minuty.

4

Do hotové polévky vmícháme smetanu, kopr, případně i sůl. Do každého talíře vložíme ztracené vejce.

Komentáře a hodnocení

 
jurko61@seznam.cz
Jihočeská kulajda
A koukám na obrázek a na recept (ingredience) a na obrázku je houba v receptu ne. Číím to je čííím to je :-)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept