Jednoduchý recept

Krkonošské kyselo se sušenými houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 30500

Ingredience

5 ks Brambory
250 ml Chlebový kvásek
50 g Houby sušené
2 špetka Kmín drcený
600 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 887kJ
5% Sacharidy 20 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 169 mg
17% Bílkoviny 10 g

Krkonošské kyselo se sušenými houbami postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do 150 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

2

Namočené houby doměkka uvaříme ve vodě, v níž byly namočené. V jiném hrnci ve vodě se solí a kmínem vaříme brambory. Když jsou téměř měkké, zašleháme kvas a provaříme. Poté vlijeme uvařené houby i s vývarem, mléko a ještě chvíli vaříme.

3

Na talířích do polévky rozdělíme rozpuštěné máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept