Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30502

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
12 ks Lasagne
600 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
50 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
150 g Ricotta
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 634kJ
9% Sacharidy 32 g
275% Tuky 206 g
39% Sodík 771 mg
78% Bílkoviny 44 g

Lasagne al forno postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený celer, mrkev a na kostičky nakrájenou pancettu asi 5 minut dozlatova.

2

Přidáme mleté maso, za stálého rozdělování na kousky je osmahneme. Vmícháme rajčata, oregano, podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Vše zvolna povaříme 40 minut.

3

V kastrůlku zpěníme máslo, vmícháme do něj mouku, pražíme 1 minutu. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Bešamel povaříme do zhoustnutí, osolíme, opepříme, po odstavení z plotny vmícháme ricottu.

4

Dno zapékací mísy potřeme trochou bešamelu a poklademe lasagnemi předem namočenými ve vlažné vodě. Pokračujeme vrstvou masové směsi, kterou potřeme bešamelem a pokryjeme lasagnemi. Postup dvakrát opakujeme, vrchní vrstvu tvoří bešamel. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

5

Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 45 minut.

6

Upečené lasagne vyjmeme z trouby, naporcujeme a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept