Pomerančový koláč s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový koláč s rozmarýnem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30508 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
115 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
náplň | |
---|---|
175 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Pomerančová kůra |
500 ml | Pomerančová šťáva |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce křepelčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 110,8mg |
Draslík | 189,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rozmarýn sušený, Vejce slepičí, Cukr krupice, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Rozmarýn čerstvý, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový koláč s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, přidáme máslo, nasekaný rozmarýn, vše zpracujeme na drobenku. Přidáme cukr, vejce a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 20 minut v chladničce. |
2 | Těsto rozválíme na plát, vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a korpus předpékáme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme dalších 10-15 minut dozlatova. |
3 | V kastrůlku svaříme pomerančovou šťávu a snítky rozmarýnu. Zlehka povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí šťávu přecedíme a rozmarýn odstraníme. |
4 | Přecezenou šťávu prošleháme s pomerančovou kůrou, cukrem, vejci a smetanou. Směs nalijeme na korpus a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 35 minut do ztuhnutí náplně. |
5 | Upečený koláč necháme vychladnout a až do podávání uložíme do chladničky. |