Recept

Úhoř se zelenou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30532

Ingredience

6 krajíc Chléb konzumní
120 g Cibule
50 ml Citronová šťáva
4 g Estragon
100 g Máslo čerstvé
6 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé
1500 g Úhoř říční
4 g Šalvěj čerstvá
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 351kJ
10% Sacharidy 37 g
74% Tuky 56 g
6% Sodík 113 mg
59% Bílkoviny 33 g

Úhoř se zelenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Úhoře pokrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme.

2

50 g másla rozehřejeme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme špenát a nasekané bylinky. Podusíme 5 minut, poté přilijeme víno a 5 minut vaříme.

3

Zbytek másla rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova úhoře, poté přiklopíme a dusíme 35 minut.

4

Šťávu z citronu smícháme se žloutky, směs nalijeme do omáčky.

5

Omáčku ihned odstavíme z plotny, osolíme a opepříme dle potřeby.

6

Kousky ryby přelijeme omáčkou a servírujeme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept